Innovation

Technológiai újítások

Alapanyagból késztermék 40 perc alatt

Blokkosított hierarchiás gyártási rendszerből a Lean elveknek megfelelően gyártósorokra történő átalakítások és átcsoportosítások hajtódtak végre a meglévő berendezések felhasználásával, amellyel a SALGGLAS ZRt. képes a legösszetettebb edzett termékét akár 40 perc alatt az alapanyagból késztermékké legyártani.

Indikátorok fejlesztése

További funkcióbővítési és automatizálási tevékenységek bevezetésével optimalizáltak lettek a gyártások, amelyek a belső és külső mutatók eredményeinek javulását eredményezték. Elsődleges céljai az automatizálásnak az online folyamatok kialakítása, kisebb gyártási költség elérése, hatékonyabb gépkihasználtság, az ütemidő és belső selejt csökkentése, a külső vevői és végfelhasználói reklamációk előfordulásának redukálása és megszüntetése, valamint az indirekt anyagmozgatás elkerülése.

 

 

 

Kapacitásbővítés

2013-tól napjainkig az alábbi kapacitásra vonatkozó beruházások valósultak meg:

  • előkészítő gyártósorok: összességében 5db automata vágó-és csiszolósor, valamint 2db dupla szitázósor beruházása és telepítése valósult meg az érintett időszakban. Az új sorok kapacitása és minőségi kihozatala fejlődött, az új technológiáknak köszönhetően alacsonyabb ciklusidővel üzemelnek a korábbi berendezésekhez képest. Lehetőség nyílt az antennás és fűtőszálas termékek egy gyártósoron történő megszakítás nélküli legyártásra, amellyel a köztes tárolási pontok, valamint további anyagmozgatási tevékenységek szűntek meg. A modern gépjárművekben előírás a nagyon vékony fűtőszál, amely nem zavarja a végfelhasználót a kitekintés során. Az új berendezések invesztíciójával képesek vagyunk akár 0,3mm széles fűtőszálat szitázni.
  • edző-és hajlító kemence: 1db external press-bend kemence telepítése valósult meg, amellyel lehetőségünk nyílt a jelenlegi press-bend kapacitás megkétszerezésére, valamint az új technológiával lehetőség nyílt több fészkes gyártási művelet elvégzésére, amely további kapacitásfejlesztést eredményez. Az új press-bend kemence 30%-al gyorsabb ciklusidővel képes operálni, valamint komplexebb hajlatú termékek előállítására képes.
  • laminálás: az illesztés első szabálya, hogy az illesztett üvegek között ne legyen szennyeződés vagy egyéb idegen anyag, mert vizuálisan zavarhatja a végfelhasználót és az előírt szabványoknak sem felel meg a termék. A folyamat optimalizálásához szükséges volt új hűtve szárító klímarendszert betelepíteni, amely 2°C-os maximum eltéréssel képes a teljes illesztő szegmensben stabilan tartani a hőmérsékletet, valamint az előírt páratartalom szabályozást is képes végrehajtani. Zsilipes megoldással az üzem el lett szeparálva a tiszta tértől, valamint antisztatizáló rendszereket beépítése után a tisztatér követelményrendszere elérte az autóipar számára megfelelő minőséget. PVB/XIR vágógép beüzemelésével redukálódott a feleslegesen eldobandó PVB fóliák mennyisége, éves szinten akár 40% megtakarítás elérésével. Új előkötő kemence beruházással sikerült a szélvédő és háromrétegű oldalüveg illesztéseket hatékonyabban és gyorsabban végrehajtani. Ezáltal a minőségünk javult, vevőink pedig elégedettebben értékelték a teljesítményünket. Az autokláv sínrendszer eltávolításával, létrehoztunk egy komplex takarítási és végellenőrzési pontot, ahol az eredeti szűk és akadályokkal teli pálya helyett egy szabadabb környezetben végezhetjük a tevékenységünket.

Automatizált ellenőrzés

A szubjektív optikai torzítás vizuális ellenőrzése helyett, bevezetésre került egy félautomata digitálisan kiértékelő rendszer, amely a legmodernebb szabványoknak megfelelően képes értékelni a termék optikai megfelelősségé és követelményeit. Kamerarendszerek telepítésével szintén 100%-ban ellenőrizhetjük a termék szitázási / homologizációs minőségét. Klímakamra, UV kamra és egyéb tesztberendezésekkel lehetőségünk nyílt az eddig külső laborban végrehajtott vizsgálatok belső elvégzése.

Contact Info

3104 Salgótarján,
Budapesti út 29

Phone: +36 32 440-655
FAX: +36 32 440-168

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

More than 110 years of tradition and experience in glass manufacturing nurturing work.