Cégünkről

A Salgglas ZRt. Európa legnagyobb független járműipari üvegbeszállítója.  Fő tevékenysége az edzett, ragasztott biztonsági üvegek gyártása és az „Üveg az üvegben” konstrukció előállítása az autóipar részére.

Az elmúlt évtizedek során meghonosított korszerű biztonsági üveggyártásnak és a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően, ezek eredményeként a cég európai szintű autóipari beszállítóvá vált.

A több mint 125 éves múlttal rendelkező Salgglas ZRt. (és jogi elődei) életében 2008 egy újabb mérföldkő volt, új tulajdonos vette át a vállalat vezetését.  A stratégiában alapvető elmozdulás volt, hogy a SALGGLAS ZRt. egyszerű termékmásolóból magas hozzáadott értékű, különleges termékek kifejlesztőjévé vált.  A közelmúltban elindult egy új üveggyártási mód, a kémiai edzés, melynek segítségével 1 mm vastagság alatti üveg feldolgozása is lehetségessé válik.

A Salgglas ZRt. a világon az első olyan üveggyár, amely egy gyártelepen belül rendelkezik a technológiai palettán meglévő összes hajlítási és üvegedzési módszerrel és ezáltal igen széles termékválasztékot kínál vevői részére. (Gravitációs- és préshajlítás, hőkezelés és kémiai edzés)

 

Ma már kevés olyan európai autómárka létezik, melyben ne lenne Salgglas üveg. A célpiacot az utóbbi évek stratégiájában a luxuskategóriás kis és közepes szériájú termékek gyártói jelentik, de a cég termékei között megtalálhatóak a többszázezres modellek is. (pl. VW Passat)

A gyártott termékek többek között az: AUDI, a Bentley, a BMW, a Volkswagen a Mercedes, a Porsche, az Opel, a Land Rover, a Fiat, a Nissan, a SUZUKI, a Renault, a Citroen autóiban láthatóak.

A Salgglas Salgótarján és vonzáskörzetében az egyik legnagyobb foglalkoztatónak minősül több mint 600 fős dolgozói állományával. A dolgozók folyamatos képzésen vesznek részt, hogy az egyre összetettebb feladatoknak meg tudjanak felelni.

 

A versenyképesség megőrzése érdekében különös figyelmet fordít a Salgglas a termelési környezet olcsóbbá tételére. Bevezetésre került a Toyota termelésirányítási rendszere az ún LEAN rendszer, mely a termelés optimálisabb működését célozza: a ciklus idők csökkentését, a hibás darabok számának csökkentését, és ezáltal a vevői elégedettség növelését)

További beruházásokkal támogatják az elért magas technológiai színvonal megtartását, fejlesztését

A cég erősségei közül kiemelendő a flexibilis termelési folyamatok biztosítása mellett a széles termékportfolió kínálata a vevők felé, valamint a termékfejlesztésekben a vevővel közösen gondolkodva, a gyors és rugalmas reagálási képesség a piaci elvárásokra.

 

Fentiek megvalósításával a Salgglas pozíciója a versenytársakkal szemben folyamatosan javult az utóbbi években. Jelentős piacokat és vevőket sikerült megszerezni, ami 2014 – 2016 között 15 új projekt bevezetését tette lehetővé. A célvevők a réspiaci autógyártók, akik nyitottabbak a különleges megoldásokra. A réspiacokat a sportautók, luxusautók, kisteherautók bizonyos termékei jelentik.

A SALGGLAS jelenleg a világpiac vezetője az úgynevezett „üveg az üvegben” termékek területén. Ezen termékek a kisbuszok, egyterű családi autók oldalsó fix üvegein biztosítja a gépjármű szellőzését. pl:. Volkswagen T5, Mercedes, Fiat, Nissan mikrobuszok.

 A jövő autóját is a SALGGLAS fejleszti - közösen a német és angol prémiumautó gyártók fejlesztőrészlegeivel. Nagy előny a nagy versenytársakkal szemben, hogy a fejlesztés és a termelés egy helyen, egy gyártelepen belül történik. Saját laborral és fejlesztőmérnöki csapattal. Mindez nagyfokú rugalmasságot és gyors tesztelési lehetőségeket biztosít, mely szempontok a Vevők számára vonzóak.

Elérhetőség

3104 Salgótarján,
Budapesti út 29

Telefon: +36 32 440-655
FAX: +36 32 440-168

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

több mint 110 éves üveggyártási tapasztalatot és hagyományt ápolva működik.